zomaar "Jeugdsoos SomaAr"

In januari 1996 opent jeugdsoos SomaAr haar deuren. Na een lange voorbereiding is er eindelijk de zo belangrijke eigen stek voor de jeugd vanaf 16 jaar. Gezamenlijk met de toenmalige jeugd, jeugdraad en vrijwilligers van de bouwploeg is de soos gerealiseerd in de clubzaaltjes. Door het plaatsen van de bar en een scheidingswand tussen de zaaltjes 2 en 3 werd een grotere en aantrekkelijke ruimte gemaakt.

De officiële opening vond plaats op 12 april 1996 door Jan Leeuwis (in onze gemeente predikant van 1994 tot 2004). Hierbij werd tevens de naam van de soos onthuld: Jeugdsoos Soma A r Marum. De tweede letter A heeft de vorm van de torenspits van de kerk en symboliseert de verbintenis met de kerk.

Vanaf het begin is SomaAr een enthousiaste vereniging. SomaAr is volledig zelfstandig, maar valt wel onder verantwoordelijkheid van de jeugdraad van de Gereformeerde kerk. Het bestuur zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Het organiseren van activiteiten, beheren van de ledenadministratie, innen van gelden, voorraadbeheer, voeren van correspondentie, vergaderen etc. behoort tot de taken van het bestuur. De bardienst zorgt voor het openen en sluiten van de soos, het draaien van muziek en de verkoop van consumpties op de soosavonden.

Regels Door natuurlijk verloop is de vereniging als het ware doorgegeven aan nieuwere generaties, elk met hun eigen wensen in ideeën. Zo is in de laatste jaren onder andere een eigen terras gerealiseerd welke vanuit de soos bereikbaar is. Daarnaast is de soos in 2006 grondig opgeknapt. De oude soos is volledig gestript, de bar is veranderd, alles is geverfd en gesausd en de vloer is voorzien van linoleum. Een hele klus, maar wel weer jarenlang plezier voor de leden!

Regelmatig worden zowel in als buiten de soos activiteiten georganiseerd, zoals karten, paintball, waterskiën, bierproef wedstrijd, thema feesten etc.. Om het alle leden naar de zin te maken, wordt elk jaar een gevarieerd activiteitenprogramma opgesteld. De jaarlijks terugkerende karaoke wordt voor de hele gemeente georganiseerd. Ook de activiteiten in het startweekend worden mede door SomaAr georganiseerd. Tijdens de oudejaarsdienst heeft SomaAr nog altijd op ludieke wijze van zich laten horen, inmiddels een traditie!

Jeugdsoos SomaAr niet alleen bezig met eigen activiteiten. Jaarlijks zet SomaAr één of meerdere teams in voor verschillende onderdelen van Feestweek Marum. De afgelopen drie jaar leverde dit elk jaar de titel "Team van het jaar op" op samen met de winst van het zeskamp onderdeel!
In 2009 won SomaAr de bedrijfsbowlcompetitie in de eerste divisie wat elk jaar door de Kruisweg in Marum wordt georganiseerd.

Ben je 16 jaar of ouder en geïnteresseerd?:

Jeugdsoos SomaAr is gevestigd in verenigingsgebouw 'Ons Centrum', Kruisweg 32, achter de Gereformeerde kerk in Marum. De soos is elke vrijdagavond geopend van 21.00 tot 0.00 uur.